Druhy jógy

JÓGA
Jedná se o jemné jógové cvičení, které vychází z klasické jógy (hathajógy) a aplikuje i poznatky z vývojové kineziologie tak, aby cvičení prospívalo našemu tělu i duši. Neboť cílem hathajógy je svobodný duch ve svobodném, tedy zdravém těle.
A jak bude vypadat naše hodina jógy? Na začátku si zacvičíme průpravné cviky, spinální cvičení páteře, dynamické sestavy např. Pozdrav slunci či Pozdrav měsíci, dále cvičíme ásany – jógové pozice, následují dechová cvičení, koncentrace nebo vizualizace, závěrečná relaxace nebo krátká meditace.

JÓGA PRO SENIORY
Jóga zpomaluje projevy stárnutí a významně zvyšuje kvalitu života. Je vhodná pro všechny věkové kategorie, tedy i pro seniory. Dokáže se totiž přizpůsobit každému, učí tolerovat a milovat sami sebe, přijímat se takoví jací jsme. Začít cvičit jógu můžeme v jakémkoliv věku, jestliže budeme naslouchat svým vnitřním pocitům a cvičení přizpůsobíme svému momentálnímu stavu.
Jógové cvičení pro seniory je přizpůsobeno starším lidem nebo lehce handicapovaným jedincům, je vedeno v pomalém tempu, s relaxací mezi jednotlivými pozicemi a se závěrečnou relaxací.