Zimní zeleninová polévka

Suroviny:

1 cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 2 menší červené řepy, malá cuketa (nebo kousek dýně), 1 brambor, 1 lžíce slunečnicového oleje, kousek másla, 1 snítka rozmarýny, kari, tandori masala, česnek, 1 litr vody

Postup přípravy:

  1. Na oleji a másle chvíli smažíme nakrájenou cibulku, přidáme kari, tandori masala a chvíli smažíme. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu, opět chvíli smažíme, pak zalijeme vodou, osolíme a případně vložíme kousek kostky zeleninového vývaru (není nutný).
    Vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
  2. Horkou polévku rozmixujeme s 1 prolisovaným stroužkem česneku do hladka a na talíři ozdobíme petrželkou, pažitkou či bazalkou.
Příspěvek byl publikován v rubrice Vegetariánské recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.